Enlinje.se är en webbapplikation för elkonsulter som skapar centralspecifikationer till förfrågnings- och beställningsunderlag. Ett smart upplägg och många förval gör att det går ruskigt fort.

Varför välja enlinje.se?

Verktyget som hjälper till!

Verktyget som hjälper till!

I över 20 år har PK Data hjälpt central- och ställverksbyggare att automatisera skapandet av ritningar och tillverkningsunderlag. De erfarenheterna har vi tagit med oss för att skapa ett specialanpassat verktyg för elkonsulter. Enlinje.se handlar inte bara om att snabbt skapa ett enlinjeschema utan lika mycket om att det ska vara lätt att göra rätt. Oberoende om det var med från början eller om det tillkommer i sista minuten så ger Enlinje.se stöd.

Ta en genväg?

Om du svarar ja på dessa tre finns det en genväg:

 • Använder MagiCAD för AutoCAD
 • Fyller i uppgifter om alla kablar på planritningen
 • Använder Enlinje.se Pro, Office eller Enterprise

Jobba som i Excel

  Enlinje.se låter dig jobba som du är van vid i Excel. Du kan:

 • Dra ut värden
 • Flytta rader med dra och släppa
 • Kopiera till och från alla andra program.
 • Kolumnerna till vänster ritar upp som symboler. Skriv DB och få en dvärgbrytare uppritad. Skriv JFB för att en jordfelsbrytare – och så vidare.

Vanligaste värdena automatiskt

Enlinje.se kompletterar med de vanligaste värdena och visar dessa i grått. Allt för att spara tid. Enlinje.se vet till exempel att vanligaste storleken för en 1-polig dvärgbrytare är 10A och fyller i detta. Reglerna för komplettering av vanliga värden bygger på PK Datas 20-åriga erfarenhet av att jobba med centralbyggare.

Kompletteringen fungerar även om du börjar med kabletypen. Anger du 5G2,5 så får du en 3-polig dvärgbrytare på 16A som förslag. Du kan alltid skriva in annat värde om förslaget inte stämde.

Tips: Håll ned CTRL-knappen och tryck pil upp/ned för att snabbt hoppa mellan vanliga värden

Varningar för vanliga fel

Enlinje.se "kan el" och varnar för vanliga fel. Se varningarna som tips på att något kan vara fel som behöver kontrolleras. Varningarna är speciellt värdefulla när man gör ändringar i ett projekt

I det här exemplet ändras en säkring från 1-pol 10A till 3-pol 16A vilket ger en varning för risk för överström genom jordfelsbrytaren. Det finns många lösningar med allt från att lämna den så, sätta in en försäkring, byta till en större jordfelsbrytare eller flytta grupper. Som sagt, se varningen som att den ska kontrolleras.

Skapa sektioneringar

Ange koden S i den sista av de uppritade kolumnerna för att skapa en sektionering. Med ikonerna för öka eller minska indrag ändras vilka grupper som ligger sektioneringen. Det går också att hålla ned CTRL-knappen och trycka pil upp eller ned för att ändra när första kolumnen är aktiv.

Undvik att rita linjer för manöver, DALI och KNX-bussar bland symbolerna. De är ofta svåra att följa och skapar fler frågor än de besvarar. Ange istället "Manöver 1" eller "DALI 2:2" i Data-kolumnen om det är viktig information.

Genväg

Synka med planritningen

Enlinje.se hämtar uppgifter direkt från en planritning med MagiCAD-objekt i AutoCAD:

 • Installera plugin-modulen i AutoCAD
 • Öppna planritningen och klicka synka
 • Välj vilka centraler/kablar som ska med
 • Dra grupper till rätt plats
 • Aktivera granskningsläget för egenkontroll
 • Klicka på en rad i Enlinje.se ...
 • ... AutoCAD zoomar till den platsen på ritningen

Om du kör Enlinje.se Pro, Office och Enterprise laddar du ned installationen av plugin-modulen från menyn när du har loggat in.

Vilken version av Enlinje.se passar dig?

Snabbast
Free Basic Pro Office Enterprise
Antal användare 1 1 1 25 obegränsat
Samtidiga användare 1 1 1 3 obegränsat
Förslag & varningar
Data sparas 90 dagar
Företagslogga -
Dela projekt - -
AutoCAD-plugin - -
Pris Gratis 325 kr/mån
betalas årsvis
650 kr/mån
betalas årsvis
2500 kr/mån
betalas årsvis
Kontakta oss
Abonnemangen betalas per år och priserna ovan är exklusive moms (moms tillkommer)