Jobbar du på en skola och håller utbildningar inom CAD, elinstallation, automation, säkerhet och larm, pneumatik/hydraulik eller teleregistrering? EasyEL finns i en skolversion, EasyEL Skola. Eleverna får egna elevlicenser så att de kan använda EasyEL Elev hemma utan kostnad. Dessutom ingår smarta övningsuppgifter för att det ska vara lätt att komma i gång.

Allt i EasyEL ingår

EasyEL Skola är speciellt framtaget för skolor och utbildningsföretag. EasyEL Skola har samma funktioner som EasyEL men licensen gäller endast för utbildning. Det som skiljer mot industriversionen är:

  • Ett mycket lägre pris
  • Gratis för elever att använda hemma
  • Skolans namn/logga syns på alla ritningar

Övningar direkt i programmet

I en speciell Övnings-meny har EasyEL Skola och EasyEL Elev över femtio övningsuppgifter som gör det lätt att komma igång och öva på egen hand. Övningarna omfattar bland annat:
  • Grunder CAD (motsvarar en stor del av CAD 1-kursen)
  • Grunder installationsel
  • Grunder kretsschema
  • Övningar till META Elektroteknik
Alla inställningar sker automatiskt när läraren eller eleverna väljer en övning. Det här skapar goda pedagogiska förutsättningar när alla börjar på exakt samma ställe.

Inkopplingsschema – minska gapet mellan schema och verklighet.

EasyEL Skola och EasyEL Elev innehåller inkopplingsschema som hjälper till att överbrygga hoppet från verklighet till dokumentation. Använd något av de färdiga inkopplingarna eller låt eleverna rita helt egna.

Att förstå planritningar

En av de svåraste ”aha-upplevelserna” att få till är översättning mellan planritning och verklighet. Det är något som både lärare i skolan och arbetsledare i industrin kämpar med att lära ut.

EasyEL skolversion hjälper till genom att ta en planritning och visa den i 3D i Sketchup Viewer. Alla väggar, dörrar och fönster visas. Det gör också symbolerna för strömbrytare, uttag och lampor.

Med en knapptryckning kan alltså eleven se hur ritningen skulle bli i 3D. Sketchup Viewer måste vara installerat, men det är gratis att använda.