FastEL Produktion är ett abonnemang där både PK Datas programvaror och tjänster ingår. FastEL Produktion erbjuds i två versioner – en för tillverkare av elcentraler och en för de som producerar apparatskåp.

Allt ingår i våra anpassade abonnemang

De som abonnerar på FastEL Produktion idag har oftast minst en halvtidsanställd på konstruktion och en egen tillverkning. Inom ramen för FastEL Produktion ingår våra mest kraftfulla programvaror. FastEL och FastEL Autorit. Vi hjälper också till med anpassningar, support och en skräddarsydd uppsättning från start. Över tid jobbar vi tillsammans för att öka produktiviteten ytterligare, för varje år som går. Våra kunder säger ofta att den ökade produktiviteten är ”för bra för att vara sann”. Detta då konstruktionsavdelningen börjat jobba två till fem gånger snabbare.

Från offert till konstruktion och produktion

FastEL Produktion har en kalkyleringsmodul för att underlätta offertarbetet. Många företag väljer därför att använda FastEL Produktion redan på offertstadiet. Det ger säkrare offerter med en större pricksäkerhet mellan offert och tänkt konstruktion.

Med FastEL Produktion får du också ett bättre underlag till produktionen. Ritningarna byggs upp av testade block vilket gör att kopieringsfelen försvinner och ritningarna får högre kvalitet. Det gör i sin tur att det uppstår mycket färre frågor under produktionen.

Utöver bättre kvalitet skapar FastEL Produktion tillverkningsunderlag för att underlätta produktionen. De företag som har kommit längst låter FastEL räkna ut alla kabellängder och skickar sedan all information som behövs för att klippa, märka, skala, sätta ändhylsor och hänga upp kablarna i montageordning. Montören kan sedan koppla kablarna utifrån en surfplatta – allt med data från FastEL Produktion.

Ökad produktivitet – hellre än effektivisering

Vi på PK Data talar hellre om ökad produktivitet än effektivisering. Ofta blir resultatet detsamma men att sikta på ökad produktivitet ger fler möjligheter än om man enbart tänker på besparingar.

Möjliga besparingar med FastEL Produktion:

– Offert 30–80%
– Konstruktion 50–80%
– Produktion upp till 50% av byggtiden

Alla våra kunder har inte som mål att skapa en fabrik. För oss på PK Data är det förstås helt ok med kunder som ”nöjer sig” med de förbättringar som FastEL Produktion ger i konstruktionsfasen.