Kontakta oss

Behöver du hjälp?
Ring 0528 - 419 15
support@pkdata.se

PK Data > Kontakt

Kontakta oss

PK Data ägs och drivs av Kenneth Olsson och Peter Olsson. Vi är idag ett familjeföretag med totalt åtta personer.

Vi som jobbar här

Peter Olsson
Ägare
Kenneth Olsson
Ägare
Eva Olsson
Administration
Erika Fagan
Ekonomi
Lea Niiniskorpi
Teknisk support och utveckling
Mats Lindström
Teknisk support och utveckling
Arvid Andersson
Teknisk support och utveckling
Luis de Sousa
Teknisk support och utveckling
Per Forser
Programmering
Juho Niiniskorpi
Programmering

Telefon

Snabbaste sättet att komma i kontakt med oss är ofta att ringa.

Telefonnummer: 0528-419 15

Mail

Vi brukar vara snabba på att svara på mail. Använd gärna info-adressen.

Mail: info@pkdata.se

Postadress

PK Data AB
Norra Kyrkovägen 7
458 70 Högsäter

Övriga nummer

Organisationsnummer

556927-4334

Säte: Färgelanda

Om oss och vår historia

PK Data startades 1993 av Kenneth och Peter.

Snabbare än papper och penna

Mats på Lane El hade ett CAD-program, men använde det inte. Han klippte ut färdiga motordrifter och tejpade på ett A3 papper. Skrev K1 i ena ändan och K7 i andra och lite förklarande texter. Men kunden krävde CAD-ritat så hans fru ritade rent på datorn.

Jag sa att han naturligtvis skulle rita direkt på datorn men han bara skrattade åt mig och sa - "det tar för lång tid!" Efter 5 - 6 månader så hade vi knåpat ihop ett program som gjorde hans ritningar snabbare än med papper och penna!

Börja marknadsföra

År 2002 hade vårt lilla projekt växt så vi stod inför ett vägval. Ska vi lägga ner eller ska vi satsa på marknadsföring och se om det går att komma in på marknaden. Beslutet blev att vi provar. Vi bokade in en monter på Elfack 2003 (montrar är dyra - speciellt när man inga pengar har).

Första timmen kom det ingen till vår monter och jag började tro att nu är det slut, vi lägger ner efter den här veckan. Det kom dock några besökare och snart spred sig ryktet på mässan. Det bokstavligen vällde folk in i montern. Vi hade inte 2 minuter ledigt resten (5 dagar) av mässan. Det var kö vid våra datorer (vi hade två som vi demade på). När vi demade för ett gäng stod nästa och väntade på sin tur.

Fram på torsdag så började våra mobiltelefoner ringa och vi fick beställningar. På fredag kväll när vi packade ihop hade vi redan sålt för vad mässan kostade.


Utveckling

Nu kunde man rita både kretsschema och installation i samma program. Många företag ritar mest en sorts ritningar men har ibland behov av andra. För att möta detta så utvecklade vi fler symbolbibliotek för larm, teleregistrering mm.

På Scanautomatikmässan 2005 kom Peter på hur automatritning kunde läggas till FastEL. FastEL - Sveriges snabbast el-ritningsprogram kunde nu minska konstruktionstiden med 80%! AutoRit är faktisk så effektivt att flera företag använder AutoRit även på offertstadiet.

Framtid

I och med att vi som utvecklar FastEL/EasyEL också står för support får vi en snabb återkoppling. Får vi flera frågor på samma sak så ändrar vi på programmet för att det ska bli lättare att använda.

PK Data | Norra Kyrkovägen 7, 458 70 Högsäter | support@pkdata.se | 0528-419 15 | Öppet alla dagar 08.30 - 22.00

Alla priser exklusive moms | Integritetspolicy | Copyright © PK Data 1993 - 2021